Megvannak az eltűntnek hitt informatikusok!

A 2017 májusában megjelent KSH felmérés szerint a kivándorolni szándékozó magyarok 33%-a egyetemi végzettségű. Ennek eredményeként az amúgy is munkaerőhiánnyal küszködő IT szektor egyre nagyobb bajban van. Ugyanakkor egy 15 éves magyar IT vállalkozás, az Abesse jó gyakorlata, mely a brit akkreditációs szervezet, az Investors in People által alapított Magyarország Legkiválóbb Vállalatai Program díját is elnyerte idén, azt támasztja alá, hogy nem törvényszerű az elvándorlás és munkaerőhiány relációja – van mód a képzett munkaerő megtartására. A jó gyakorlatról film készült, megszólalnak az eltűntnek hitt informatikusok, akik a preferenciáikról vallanak.

Az Abesse „Szervezeti értékek szerinti működés” és „Vezetői gyakorlatok” kategóriákban vehette át a Magyarország Legkiválóbb Vállalata címet, amely az Investors in People (IIP) és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara közös elismerése. A díj egy komplex szakmai vizsgálat eredménye, alapja az Investors in People 9 kritériumterületből álló standardja. A kiválósággal díjazott vállalatok valamelyik vagy akár mindegyik területen kiemelkedően jó és követendő gyakorlatot mutatnak be, azaz képviselik azokat az üzleti értékeket, melyek a vállalatok és az ország versenyképességére kedvezően hatnak.Az Abesse mégsem a díjban látja a brit akkreditáció lényegét, hanem abban a gondolkodásmódban, amit az IIP foglalt rendszerbe, és ami lehetővé teszi, hogy fordítva üljenek a lovon. Ez a magyaroktól nem lehet meglepő.

Az Abesse mindennapjait bemutató kisfilmben jól nyomon követhetők azok a tényezők, melyek a munkahely választásánál meghatározóak az alkalmazottak (munkatársak) számára a havi munkabér összegén kívül: a motiváció fenntartása, a szakmai inspiráló közeg megléte, a képzések, a jó légkör és az egyéb juttatások a magyar munkavállalóknál is felértékelődni látszanak. Az Abesse példája rámutat arra, hogy az „érzésből vezetem a cégem” állapot tudatos átléptetése a szervezeti folyamatok rendszerszintű és tudatos szervezéséig hogyan képes a kis- és középvállalatok sikerességét megalapozni és a vállalat munkaerő-megtartó erejét hatékonyan növelni még az olyan fokozottan érintett szektorban is, mint az ICT.

„A magyar piacon, és főként a kis- és középvállalati szegmensben még igen kevesen építkeznek rendszerszerűen” – mondta el Csóti Gábor az Investors in People (IIP) brit akkreditációs szervezet magyar képviseletének ügyvezetője.

„Már sok jó cégvezető érzi, hogy másra is szükség van, mint magas bérekre, de mindez még kevés cégnél része a normál működésnek – tette hozzá. Az Abesse esetében tisztán látszik, hogy a dinamikus fejlődés motorja a jól működtetett szervezet, mely egyértelmű versenyelőnyt jelent a cégnek.”

 

Az Abesse vezérigazgatója, Németh Zoltán saját bevallása alapján is azért csatlakozott multinacionális vállalati pozíciójából az Abesse csapatához, mert látott fantáziát a tulajdonos, Rónay Balázs által felépített szervezetben.

„Az a magyar cég tud a mai piaci viszonyok között talpon maradni, aki használja az eszét és nem vár arra, míg az ajtó kinyílik, hanem ha kell, kimászik az ablakon, hogy felfedezze a világot.  Ez egy rugalmas vállalat, ami úgy rollerezhet a nagyvállalatok között a piacon, mint a munkatársaink az irodában”

– mondta el a film, a munkaerő megtartás és az üzleti siker összefüggéseiről gondolkodva az ügyvezető.

Természetesen a folyamatos önvizsgálat és audit elengedhetetlen, hogy a siker hosszú távú legyen. Ez a felismerés segítette abban az Abesse-t, hogy a piac kihívásaival tudatosan nézzen szembe és így az elmúlt 2 évben 30-30 %-os létszámbővülést realizáljon.