Folyamatautomatizálás

Az ismétlődő tevékenységek általában leírhatóak. A leírhatóak automatizálhatóak. Az automatizálak mérhetőek. A mérhetőek pedig optimalizálhatóak. Az automatizálás tehát jó hatással van a profitra:

  • Az ismétlődő folyamatok maguktól végig fognak futni a kitalált, optimalizált úton, ezért ugyanannyi ember több feladatot lesz képes elvégezni.
  • Csökken az új munkatársak betanulási ideje, hisz a résztvevőknek nem kell tisztában lenniük a teljes folyamattal. Azt lépésekre bontva a rendszer teszi a munkatársak elé. A folyamat működése a rendszer használata közben, a folyamat lefutási ábrája alapján is megérthető.
  • A folyamatok átfutási idejének kb. 80%-a az a várakozási idő. Ennyi időt tölt az ügy „két asztal közt”. Ez az automatizálással nullára csökkenthető. Így az automatizálás csökkenti a folyamatok átfutási idejét. Ez jobb kiszolgálását és elégedettebb ügyfeleket eredményez.
  • Kevesebb adminisztráció. A folyamatok jelentős részénél szükség van adatok rögzítésére, lekérdezésére, nyilvántartások frissítésére. Ezt az automatizálás egyszerűsítheti. A háttérrendszerekben már meglévő adatokat összegyűjti, majd frissítheti maga a folyamat. Sőt az algoritmizálható döntéseket a folyamat maga meghozhatja. Ezzel kiiktathatóak korábbi emberi interakciók is. Így az átfutási idő is csökken és az erőforrás igény is.workflowset csoport

A rossz szemléletű automatizálás veszélyes!

De a nem megfelelően végzett automatizálás sebezhetővé is tehet. Ha egy piaci változás máshova tolja az optimális működési pontot, és Ön erre nem tud idejében reagálni (akár pont a magas automatizálás miatt), akkor ezen veszíteni fog. A jó automatizálás tehát a folyamatos változásra épít.

Egyrész olyan megközelítést kínálunk, ami nem viszi túlzásba az automatizálást. (Oda építünk csak járdát, ahol ki van taposva a fű, mert ott tényleg járnak.) Másrészt olyan eszközöket (pl.: K2 Business Applications), amelyek a gyors és egyszerű fejlesztést és változtathatóságot is lehetővé teszik.

workflowset nonfi

 

Ha igénybe veszi valamely folyamat automatizálási szolgáltatásunkat, akkor Ön:

  • Használhatja a bevált rendszereit, nem kell lecserélnie azokat. Mi a meglévő rendszerek megváltoztatása nélkül beillesztjük azokat a folyamatokba. Az automatizált folyamat a meglévő rendszerek szolgáltatásait fogja használni, ahol az kielégítő. A folyamat egyes lépései akár a meglévő rendszerek felületébe is beépülhetnek.
  • Képes lesz bármely folyamatban olyan általános elvárásoknak megfelelni, mint a helyettesítés, a delegáció, az eszkaláció kezelése, a folyamatok szervezeti ábra szerinti lefutásának vezérlése és még közel 50 hasonló alapigény.
  • Rugalmasan változtathat. Mivel az élet is folyamatosan változik, mi is olyan megoldásokat alakítunk ki Önöknek, ami képes rugalmasan követni ezeket a változtatásokat. Akár programozás nélkül is.
  • Ismerős felületeket használhat. A folyamatok felületei, mint például a feladatkosár, beépülhet olyan ismerős felületekbe, mint a SharePoint, vagy akár bármely meglévő alkalmazása.
  • Megkapja azokat a legjobb gyakorlatokat, amelyek ismertek az iparágban. Kollégáink több, mint 10 év és számos nagyvállalatnál végzett projekt tapasztalatával a hátuk mögött segítenek elkerülni azokat a buktatókat, amelyeket a kezdők nem szoktak. Ön nem esik el egy versenyelőnyt kínáló lehetőségtől, mert a tanácsadók tapasztalatlanok voltak ezen a területen.

 workflowset penz ugyfel piac