Karrier lehetőség? 

„Miként képzeled el a munkádat 3 év múlva?” Ezt a kérdést magunknak is rendszeresen feltesszük a cég egészével kapcsolatban  és rendszeresen fel fogunk tenni neked is. Olyan szakmai műhelyt hoztunk létre, olyan munkatársakra van szükségünk, akik maguk is képesek ilyen fejlődésre.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a tehetség kibontakozásához meg kell teremteni a megfelelő körülményeket, meg kell találni a megfelelő feladatot, és el kell fogadni a folyamatos kihívásokat.
Gyorsan fejlődő, rugalmas vállalat vagyunk, ahol karrier szempontjából is nagy mozgástér mutatkozik bárki számára. Aki maga is aktívan részt szeretne venni a cég fejlődésének alakításában, az meg fogja találni a számítását.

Kiket várunk?

Két esetben várjuk a jelentkezésed! Egyrészt, ha éppen valamilyen specialistát keresünk: ezt a weboldalunkon is meghirdetjük. Másrészt tudjuk, hogy a legjobb emberek nem feltétlenül akkor keresnek állást, amikor mi éppen hirdetünk, ezért bármikor szívesen látjuk az önéletrajzodat.

az első munkahely által adott meghatározó élményt, az első valódi szakmai tapasztalatok begyűjtésének lehetőségét kínáljuk. Ennek keretében bepillantást szerezhetsz a nagyvállalati informatika gyakorlati működésébe, megtanulhatsz konkrét technológiákat és módszertanokat. Ami talán ennél is fontosabb megszerezheted azt a szemléletet, amely alapja lehet későbbi szakmai sikereidnek.

olyan gyakornoki programot dolgoztunk ki, amely lehetőséget kínál valódi projekt feladatokba való bekapcsolódásra, egy szakmailag támogató csapat tagjaként. Igen, ez már egy mély víz, sok-sok vizimentővel! Gyakornokaink legtöbbje a diploma megszerzése után nálunk folytatja, de a gyakornokság nem jelent hosszútávú elköteleződést. Minden fiatalt támogatunk az útkeresésben, célunk hogy minél több feladatot kipróbálva segítsük az orientációtokat!

is optimális lehetőség, hiszen az üzleti és létszám növekedés egyre komplexebb szakmai és szervezeti, irányítási kihívásokat jelentenek. Úgy látjuk, a piacról érkező tapasztalt kollégáknak is tudtunk és felelősséggel tudunk ígérni fejlődési lehetőséget szakmai vezetői, architekt, szakterületi specialista vagy akár innovációs témákban.

Kiválasztási folyamat

A jelentkezéshez általában egy szakmai önéletrajzot és egyéb, a meghirdetett munkakörtől függő pályázati anyagot kérünk. Első körben ennek alapján történik a kiértékelés. Maga a kiválasztási folyamat általában 2-4 hét alatt zajlik le.
Az önéletrajzuk alapján kiválasztott jelöltek jutnak a következő fordulóba: ez lehet tesztírás vagy szakmai interjú, de mindenképp személyes találkozással jár. A teljes folyamat általában 2-3 fordulós, és minden forduló után a legjobb pályázókat hívjuk be a következő személyes találkozóra.
A folyamat végén ajánlatot teszünk a kiválasztott pályázóknak, és értesítünk mindenkit a kiválasztás eredményéről. Kérdés esetén a megadott elérhetőségeken számíthatsz segítségünkre.

Támogatjuk a beintegrálódást

Tudatosan figyelünk az új belépők barátságos fogadására és gyors beilleszkedésére. Az előre összeállított céget és működést bemutató anyagok és tudásbázisok segítik az eligazodást az első napokban, ami mellett mindenki kap egy személyes mentort is az első három hónapra, aki a kézikönyvben nehezen leírható céges viszonyokban is segíti navigálni az „újoncoknak”. Szakmai vezetőd számára is az a legfontosabb, hogy Te minél előbb, minél izgalmasabb feladatokba mélyülhess el, ezért biztos lehetsz benne, hogy mentőmellénnyel a kezében figyeli a „mélyvízben úszásodat”.

Egyéni fejlesztések és karrier tervezés

Évek óta működtetünk egy karrier dimenzióban is értelmezhető, teljesítmény értékelő, egyéni fejlesztés programot. Minden évben az előző év kiértékelése után a vezetőjével alaposan átbeszélve a munkatársak kitűzik a következő év céljait. Miben szeretnének fejlődni, mi mutatja azt hogy ez sikerült, milyen támogatásra van ehhez szükségük, ha ezt elérik mennyiben hat ez a munkaköri besorolásukra? A fejlesztési tervet a vezetőkkel közösen év közben is folyamatosan követik. Ezzel a folyamattal az egyének folyamatos visszajelzést és támogatást kapnak, ahol felismerhetik erősségeiket, amikre építhetnek mindennapi munkájuk során.

MIÉRT JÓ ITT DOLGOZNI?AKTUÁLIS ÁLLÁSAJÁNLATOK